Bidra til likebehandling og forsvarlig saksbehandling i egen bydel og mellom bydeler.
Sikre at medarbeidere som arbeider med saksbehandling gjennomfører riktige saksbehandlingsprosesser ut i fra den enkeltes søkers situasjon.
Sikre at vedtaksmyndige har tilstrekkelig saksbehandlerkompetanse til å kunne gjøre selvstendige vurderinger for å godkjenne vedtak om helse- og omsorgstjenester.
Gjelder samtlige bydeler. Bydelene utpeker lokal(e) veileder(e) som bistår med opplæring/veiledning til saksbehandlere og vedtaksmyndige innen helse- og omsorgstjenestene. Oppgaven kan også ivaretas av leder dersom leder har tilstrekkelig kompetanse på fagområdet.
Helseetaten har ansvar for å holde rutinen oppdatert.
Leder for helse- og omsorgstjenestene i bydelene har ansvar for å utpeke og legge til rette for at veilederoppgaven ivaretas i egen bydel. Oppgaven med å være veileder er ment å være som støtte til leder. Veileder utfører derfor fagoppgaver delegert i linjen, i samråd med leder.
Veileders oppgave er å bistå leder i systematisk forbedringsarbeid knyttet til fagområdet, herunder:
Oppgaven bør ligge til medarbeider(e) med god og relevant erfaring og kompetanse innen saksbehandlerfaget. Som veileder bør man også ha interesse for fagområdet og veilederegenskaper.
Forskrift om ledelse og kvalitetsforbedring i helse- og omsorgstjenesten
Helse- og omsorgstjenesteloven
Veileder for saksbehandling (Helsedirektoratet)
Opplæringsplan for forvaltning og saksbehandling av helse- og omsorgstjenester