Vekt og vektendring
(Opplysninger kan hentes fra Helsekort i Gerica)
For eksempel:
Dårlig økonomi, svimmel, ustø, kommer seg ikke til butikken pga. dårlig fysisk form, angst, demens, dårlig syn, mestrer ikke bestilling i nettbutikk?
For eksempel:
Smerter, sykdom, skader, funksjonshemming, mangel på plass eller nødvendig utstyr til matlaging?
For eksempel:
Dårlig matlyst, glemmer å spise, raskt mett, plages av lukter, maten smaker rart/smaker ikke, tørr i munnen, sår i munnen, dårlige tenner/tannproteser, svelgevansker, forstoppelse, diaré, kvalme, smerter, depresjon, ensomhet, sorg, utmattethet, behov for tilrettelegging eller spisehjelpemidler?
For eksempel:
Antall måltider, og når, hva og hvor mye spises til måltidene, hvor mye drikkes i løpet av dagen, spesielle kosthensyn som for eksempel matallergier/intoleranser, konsistenstilpassing, spesialkost, kulturelle/religiøse hensyn? Hvor liker bruker å innta måltidet? Kartlegg ønsket måltidsmiljø.
Etter du har utført individuell kartlegging av bruker skal det utarbeides ernæringstiltak i tiltaksplanen sammen med mål og plan for evaluering (ernæringsplan) i samarbeid med bruker og eventuelt pårørende.