Kartleggingsskjema ved risiko for og ved underernæring - tjenester i hjemmet v. 2.2

Individuell kartlegging etter MST-score ≥2

Vekt og vektendring

  • Dagens vekt:
  • Vektendring siste seks måneder (antall kg):
  • Høyde:
  • KMI:

(Opplysninger kan hentes fra Helsekort i Gerica)

  1. Har bruker utfordringer som gjør det vanskelig å handle inn mat og drikke? Hvis ja, hvilke?

For eksempel:
Dårlig økonomi, svimmel, ustø, kommer seg ikke til butikken pga. dårlig fysisk form, angst, demens, dårlig syn, mestrer ikke bestilling i nettbutikk?

 

 

  1. Har bruker utfordringer som gjør det vanskelig å lage mat? Hvis ja, hvilke?

For eksempel:
Smerter, sykdom, skader, funksjonshemming, mangel på plass eller nødvendig utstyr til matlaging?

 

 

  1. Har bruker utfordringer som gjør det vanskelig å spise og/eller drikke? Hvis ja, hvilke?

For eksempel:
Dårlig matlyst, glemmer å spise, raskt mett, plages av lukter, maten smaker rart/smaker ikke, tørr i munnen, sår i munnen, dårlige tenner/tannproteser, svelgevansker, forstoppelse, diaré, kvalme, smerter, depresjon, ensomhet, sorg, utmattethet, behov for tilrettelegging eller spisehjelpemidler?

 

 

  1. Hva spiser og drikker bruker vanligvis i løpet av en dag?

For eksempel:
Antall måltider, og når, hva og hvor mye spises til måltidene, hvor mye drikkes i løpet av dagen, spesielle kosthensyn som for eksempel matallergier/intoleranser, konsistenstilpassing, spesialkost, kulturelle/religiøse hensyn? Hvor liker bruker å innta måltidet? Kartlegg ønsket måltidsmiljø.

 

 

Etter du har utført individuell kartlegging av bruker skal det utarbeides ernæringstiltak i tiltaksplanen sammen med mål og plan for evaluering (ernæringsplan) i samarbeid med bruker og eventuelt pårørende.